Hlavní obsah

V příbramské věznici odhalila policie další drogy

Právo, Radek Plavecký

Tři vězni a další tři civilisté skončili v policejní síti při zátahu na pašeráky drog, kteří je dodávali do věznice v Příbrami. Vězni využívali k získání drog hlavně lidi z pracoviště, kam jezdili v rámci výkonu trestu do zaměstnání a kde nejsou střeženi.

Foto: Policie ČR

Zátah na pašeráky drog v příbramské věznici.

Článek

„Tři aktéři z řad odsouzených využívali a úkolovali osoby z civilního prostředí. Úspěšně s nimi navázali kontakt na pracovišti a právě tam docházelo smluveným způsobem k předávání zásilek. Obstarávali si konkrétně pervitin, konopí a další léčiva. Tyto nepovolené látky se snažili odsouzení skrytě různými cestami dostat do objektu věznice především při návratu z venkovního pracoviště,“ popsala cestu drog za mříže mluvčí Věznice Příbram Milena Palková.

Distribuce probíhala i formou směnného obchodu
Milena Palková, mluvčí Věznice Příbram

Policie celou skupinu podezřelých lidí ve věku 34 až 56 let sledovala zhruba půl roku a do přípravy zásahu se zapojily zhruba dvě desítky policistů s jednotkami vězeňské služby.

Získané drogy odsouzení používali buď přímo pro svou vlastní potřebu, nebo je dál distribuovali mezi ostatní vězně.

Do příbramské věznice mířila marihuana, pervitin i léky. Případ začal řešit soud

Krimi

„Distribuce probíhala i formou směnného obchodu za potřebné věci, jako je například tabák nebo káva. Z prodeje tak měli finanční a materiální prospěch,“ doplnila Palková, podle níž se v průběhu vyšetřování zatím nepotvrdilo, že by se na distribuci drog podílel někdo ze zaměstnanců nebo dozorců příbramské věznice.

Tři nyní dopadení vězni si tak svůj pobyt v celách o něco prodlouží a vězení hrozí i jejich třem spolupachatelům, kteří jsou zatím stíháni na svobodě. Za obstarávání drog a jejich pašování do věznice dostanou až pětileté vězení.

Gang vozil naoko štukovou omítku, z drcených léků uvařil kila pervitinu

Krimi

Tento nejnovější zátah zdaleka není prvním případem pašování drog do zdejší věznice. V minulosti dozorci ve věznici objevili např. pervitin v sáčcích s bonbony, drogy byly ukryté v tužce, ve vazbě knihy, spodním prádle, podrážce přezůvek, ale i v tepelně zpracovaném mase. Dozorci odhalili i mnoho dalších způsobů.

Reklama

Výběr článků

Načítám