Hlavní obsah

V pražských Štěrboholech hořela skládka, hasiči pomáhali psovi ze sousedství

Praha
Aktualizováno

V pražských Štěrboholech začala ve středu odpoledne hořet černá skládka odpadu. Na místě zasahovalo několik desítek hasičů. Chemici vyšší koncentrace škodlivin v ovzduší nezjistili, informovala mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová.

Foto: pro Novinky Miroslav Chnurik

Dým stoupající z místa požáru.

Článek

Hořet začalo krátce po 16:00 a u ohně zasahovalo 50 až 60 hasičů. Hustý dým byl vidět z dálky i několika kilometrů, například z Vinohrad či Chodova. Překročení nejvyšších přípustných koncentrací chemici na místě ale nezjistili, uvedla mluvčí.

Podle ní krátce před 18:00 hasiči oheň zlikvidovali. Na místě zůstalo ale jedno družstvo kvůli rozhrabování a dohašování ohniště.

Pes se nadýchal zplodin

Zraněn nebyl při požáru nikdo, zplodin z ohně se však nadýchal pes přivázaný na sousedním pozemku. Mluvčí uvedla, že policisté ho brzy z kouře vyvedli a přivolali záchrannou službu pro zvířata. „Pes měl štěstí, dostal se z toho sám, byl jen zkontrolován,“ řekl veterinární technik, který psa ošetřil.

Vysvětlil, že zvířatům, která se hodně nadýchají ohně, se poskytuje podobná pomoc jako lidem. „Zvířatům se podává kyslík, a pokud je potřeba, léky na podporu dýchání, poté následuje akutní převoz na nejbližší veterinární kliniku, která má k dispozici kyslíkový box,“ řekl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám