Hlavní obsah

V pražských Holešovicích vzplála dodávka

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na parkovišti v Jankovcově ulici v Praze 7 hořelo ve čtvrtek odpoledne v nákladovém prostoru zaparkované dodávky. Přivolaní hasiči našli v autě vážně zraněnou ženu, kterou museli resuscitovat.

Foto: HZS hl. m. Prahy

Hasiči zasahují u požáru dodávky na Praze 7

Článek

Požár v nákladovém prostoru zaparkované dodávky v pražských Holešovicích byl hasičům oznámen krátce po půl čtvrté odpoledne. Na místo vyrazili hasiči z nedaleké stanice, ale také strážníci a policisté.

„Hasiči na likvidaci požáru použili vysokotlakou vodu a plameny lokalizovali za devět minut po příjezdu na místo. V dodávce nalezli vážně zraněnou osobu,” uvedl mluvčí hasičů Martin Kavka.

Hasiči museli okamžitě zahájit resuscitaci. V té jim pomáhali také strážníci. Na místo zatím vyrazily posádky záchranné služby.

„Jednalo se o čtyřiatřicetiletou ženu, která utrpěla vážné popáleniny dýchacích cest. My jsme si ženu převzali od hasičů, kteří jí poskytovali první pomoc. Po zajištění dýchacích cest a připojení na umělou plicní ventilaci byla žena ve vážném stavu převezena do vinohradské nemocnice,” sdělila Novinkám mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Příčinu požáru hasiči zjišťují.

Reklama

Výběr článků

Načítám