Hlavní obsah

V Praze v noci zemřeli dva lidé, mráz si vyžádal již šest mrtvých

Praha

Mrazivé počasí v Praze si vyžádalo zřejmě další dvě lidské oběti. V noci na dnešek zemřela žena v lesoparku na pražském Jarově, už v sobotu večer našli mrtvého muže v centru Prahy. Od čtvrtka zahynulo v metropoli už šest lidí pravděpodobně na následky podchlazení, od poloviny října dohromady devět. Uvedl to mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Krátce po půlnoci zemřela v parku v Malešické ulici za železniční tratí čtyřiapadesátiletá žena. Lékař už nedokázal pomoci ani muži, kterého našli v sobotu kolem 19:00 v křoví na Palachově náměstí, řekl Hulan. Oba podle prvních informací lékařů zemřeli na podchlazení. Stejný osud potkal i zhruba padesátiletého muže, patrně bezdomovce, jehož tělo bylo nalezeno v sobotu časně ráno vedle prodejny v Praze-Libni.

Zřejmě mrazivé počasí a také alkohol zabilo už v pátek dvaačtyřicetiletého muže, který ležel u vchodu do metra Zličín. Další dva mrtvé našli v Praze ve čtvrtek. Přesnou příčinu všech úmrtí budou lékaři znát teprve po pitvě, řekla mluvčí pražských záchranářů Jiřina Ernestová.

Pražští strážníci od pátku kvůli silným mrazům častěji kontrolují místa, na kterých přebývají bezdomovci. Zaměřují se především na opuštěné objekty, chatové kolonie a provizorní přístřešky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám