Hlavní obsah

V Praze v noci likvidovali obří požár plastového odpadu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V neděli pár minut po 2. hodině ranní operační středisko pražských hasičů přijalo hlášení o požáru zhruba 50 tun odpadu v kovošrotu v ulici Ke Kablu v Praze 15. Na místo byl vyslán větší počet jednotek.

Rozsáhlý požár plastů v průmyslovém areálu likvidovaly profesionální i dobrovolné jednotkyVideo: HZSHMP

 
Článek

Po příjezdu první jednotky na místo bylo zjištěno, že se na místě nachází celkem 150 tun plastu, požárem bylo zasaženo 50 tun a ohrožena cisterna s 20 tis. litry nafty a přilehlá hala. Zásah byl rozdělen do 5 požárních úseků a probíhal v dýchací technice, část proudů byla vedena pomocí výškové techniky. Cisternu s naftou se podařilo ochladit a uchránit.

Chemická služba prováděla kontrolní měření koncentrací škodlivin v ovzduší. Naměřené hodnoty nepřekročily nebezpečnou mez.

Foto: HZS HMP, Novinky

Požár plastového odpadu v Praze, 10. května 2020.

Na místě zasahovali hasiči z 8 profesionálních a 11 dobrovolných stanic, chemická služba z Petřin, 3 jednotky podnikových hasičů, 2 jednotky ze Středočeského kraje, Policie ČR, ZZS HMP a ČČK.

U zásahu bylo použití celkem 10 vodních proudů C a byli lehce zraněni 2 hasiči, kteří pokračovali v zásahu. Kolem 4. hodiny ranní se plameny nešířily, hasiči dohašovali a rozhrabávali odpad.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám