Hlavní obsah

V Praze v noci hořela dvě policejní auta, zřejmě je někdo zapálil

Novinky, jap
Praha

Dva policejní vozy zaparkované poblíž služebny v pražských Hájích v noci na neděli zachvátil požár. V okolí po možném žháři pátrali policisté z pořádkové jednotky, vrtulník i psovod se služebním psem.

BEZ KOMENTÁŘE: Následky řádění žháře před policejní služebnou. Archivní videoVideo: Novinky

 
Článek

Požár v ulici Nad úpadem zpozorovali policisté okolo 4. hodiny ráno. Podle svědků šlehaly plameny do výše několika metrů a rychle se rozšířily na oba zaparkované policejní vozy. Zlikvidovat požár se podařilo až přivolaným hasičům. Policisté uzavřeli všechny příjezdové cesty páskou.

Vše zatím nasvědčuje tomu, že auta někdo na ulici zapálil úmyslně. Policisté v okolí místa požáru zorganizovali pátrací akci. Do lesů směrem k hostivařské přehradě vyrazili policisté ze speciální pořádkové jednotky, a to společně s policejním psovodem. Ze vzduchu vše monitoroval vrtulník s termovizí, okolní ulice pak podle informací reportéra Novinek projíždělo několik policejních hlídek.

"Jednalo se o požár dvou služebních automobilů. Okolnostmi požáru se nyní zabývají kriminalisté. Příčina požáru je v tuto chvíli předmětem dalšího vyšetřování," řekl Novinkám policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Auta patřila dopravním policistům, kteří v ulici sídlí krátce. Jejich služebna se tam přestěhovala z Kaplanovy ulice. Jedno z vozidel je podle informací Novinek jen několik měsíců staré. Policisté ho dostali v rámci loňské obměny vozového parku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám