Hlavní obsah

Čelní střet nákladních vlaků v Praze si vyžádal jednoho zraněného

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Dva nákladní vlaky se srazily ve čtvrtek dopoledne v Praze. Na pomoc letěl vrtulník záchranné služby. Jeden člověk se lehce zranil. Vlaky se srazily v místě, kde probíhá rozsáhlá rekonstrukce trati a provoz je tu značně omezen. Škoda byla vyčíslena na přibližně 5,4 milionu korun.

Srážka vlaku v PrazeVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Vlaky se srazily na pražském Černém Mostě nedaleko ulice Skorkovská před desátou hodinou dopoledne. Podle reportéra Novinek se v místě jezdí vlaky po jedné koleji kvůli opravám. Vlaky se srazily čelně, jeden z nich převážel nové automobily.

„Čelně se srazil vlak Nex 60204 převážející osobní automobily, který projel vjezdové návěstidlo v poloze Stůj, s vlakem Mn 85012,” informoval mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

„Tři jednotky hasičů spolu s hasiči Správy železnic vyjely k nehodě dvou nákladních vlaků. Ještě cestou ale byly redukovány a některé se vrátily zpět. Jednomu člověku jsme poskytli předlékařskou pomoc,“ řekla Novinkám mluvčí hasičů Kateřina Suchánská.

Záchranáři ošetřili jednoho člověka, podle mluvčí zdravotníků Jany Poštové byl lehce zraněn a do nemocnice ho přepravili sanitkou.

Foto: HZS Praha

Nehoda dvou vlaků na Černém Mostě.

Podle Správy železnic vykolejila jedna lokomotiva a jeden vagon, oba ale zůstaly v kolejišti. Zraněný je jeden strojvedoucí. „Trať se rekonstruuje a je tam snížená rychlost. Provoz je ale v tomto úseku normální, jezdí zde jak osobní, tak nákladní vlaky. Trať bude během dneška uzavřena,“ řekl Novinkám mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda.

Kdy bude provoz obnoven, bude záležet na rychlosti vyšetřování a nakolejení vlaků. Případně na opravě trati. Škoda se bude pohybovat v milionech korun. Příčiny nehody zatím nejsou známy.

Provoz na vytížené trati v úseku mezi Prahou Vysočany a Prahou-Horními Počernicemi. Úsek nyní prochází rozsáhlou rekonstrukcí, místy je provoz ze tří kolejí sveden jen na jednu. V okolí trati se provádějí těžké stavební práce.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Jeden z vlaků vezl automobily

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Při nehodě se zranil jeden člověk

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám