Hlavní obsah

V Praze se srazil městský autobus s nákladním autem, devět zraněných

Novinky, ok, jap
Praha
Aktualizováno

Autobus MHD se v pražských Kunraticích srazil s nákladním vozem, který převážel auta. Zraněno bylo devět lidí, z toho tři těžce.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda autobusu v pražských KunraticíchVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Nehoda se stala na křižovatce ulic K Šeberáku a Kunratická spojka kolem jedenácté hodiny. Záchranáři aktivovali tzv. traumaplán, který předpokládá vyšší počet zraněných.

„Zasahují tam dvě jednotky pražských hasičů. Zraněné osoby jsou v péči. Hasiči budou zajišťovat vyproštění zaklíněných vozidel,“ uvedl mluvčí hasičů Martin Kavka.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Podle prvotních informací je nahlášeno deset zraněných, z toho jeden těžce

Záchranáři k nehodě nakonec vyslali vrtulník, tři své posádky s lékařem, ale i dvě sanitky dopravní služby, které pomáhají při výjimečných událostech.

„Záchranáři ošetřili nakonec devět zraněných lidí. Dva muži měli polytraumata (těžká zranění vnitřních orgánů - pozn.red.), další dva muži a žena utrpěli úraz hlavy. Lehce byli také zraněni tři muži a jedna žena. Všechny převezli záchranáři po ošetření do nemocnice,“ řekla mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Nehoda v pražských Kunraticích

„Je nám to velmi líto, několik cestujících se zranilo a záchranáři je odvezli do nemocnic. Vážně zraněný je náš řidič, kterého transportoval do nemocnice vrtulník. Proč se objevil v křižovatce kamión ve stejný okamžik jako autobus, teď vyšetřují policisté. Čekáme na jakékoliv bližší zprávy,“ uvedl Roman Herden, mluvčí společnosti Arriva, které autobus patří.

Příčiny nehody budou vyšetřovat policisté.

Reklama

Výběr článků

Načítám