Hlavní obsah

V Praze hořelo v bytě. Hasiči zachraňovali i psy, kočku a králíka

Novinky, jap
Praha

Při požáru v suterénu domu v pražských Košířích bylo v neděli odpoledne poškozeno osm bytů. Hasiči zachránili osm lidí, psy, kočku a králíka. Byty nad místem požáru i společnou chodbu v domě poškodily zplodiny.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár v suterénu domu ve Vrchlického ulici v PrazeVideo: Novinky

 
Článek

Hořet začalo v bytě v suterénu domu ve Vrchlického ulici v Praze 5. Podle hasičů hořely matrace. Domem se linul hustý kouř. V době příjezdu hasičů již byla většina nájemníků domu venku. Zbylá část čekala na záchranu v oknech, případně v bytech.

„Zasahující hasiči zachránili celkem osm lidí, kdy k záchraně z vyšších pater použili automobilový žebřík. Dále hasiči zachránili pět psů, kočku a králíka,” uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Záchranáři na místo vyslali několik záchranářských posádek, inspektora provozu i velkokapacitní kyslíkový vůz Atego. Dopravu ve Vrchlického ulici po dobu zásahu řídili policisté. Provoz byl sveden do jednoho jízdního pruhu.

Přiotrávenou kočku ošetřovali

„Hasiči uzavřeli hlavní uzávěr vody. Z prasklých stoupaček totiž do sklepa vytékala voda. Na místě zasahovaly tři naše jednotky. Přivolán byl také Pet-Medic, a to kvůli kočce, která se nadýchala zplodin,” doplnil Kavka.

Co přesně bylo příčinou požáru a jak vysoká bude vzniklá škoda, zjišťuje vyšetřovatel hasičů společně s policisty. Zplodiny hoření poškodily osm bytů v domě a také společnou chodbu. Někteří nájemníci budou podle hasičů potřebovat náhradní ubytování.

Reklama

Výběr článků

Načítám