Hlavní obsah

V policejní síti se chytilo deset opilých řidičů

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie v Praze rozjela tento týden dopravně bezpečnostní akci Y, která potrvá do pátečních pozdních nočních hodin. Ve čtvrtek desítky policistů zkontrolovaly skoro 600 vozidel. Odhalili přitom deset řidičů s alkoholem v dechu, dvě hledané osoby a jednu se zákazem řízení.

Noční akce Policie na ulici 5.května Video: Novinky

 
Článek

„Policisté se zaměřují na kontrolu dodržování pravidel silničního provozu, zejména na zákaz požívání alkoholických nápojů a návykových látek a rovněž se orientují na pátrání po hledaných osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech,“ řekla Novinkám mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

Hlídky zkontrolovaly 575 vozidel, sedm řidičů mělo po provedené dechové zkoušce hodnotu do jednoho promile, tři řidiči nad jedno promile alkoholu v dechu. Těmto řidičům policisté odebrali řidičský průkaz.

Policisté také zastavili 15 vozidel s prošlou technickou kontrolou a uložili 21 blokových pokut v celkové hodnotě 5 500 Kč. „Policisté během akce také odhalili dvě hledané osoby a jeden řidič měl soudem vyslovený zákaz řízení motorových vozidel,“ konstatovala pražská mluvčí s tím, že na akci se podílejí také pracovníci magistrátu a strážníci, kteří se zaměřili na kontrolu vozidel taxi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám