Hlavní obsah

V Plzni zadrželi vyděrače, hrozil bombou, když nedostane milióny

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Plzeňští kriminalisté dopadli muže, který vyhrožoval, že pokud nedostane peníze, vyhodí do vzduchu obytný dům v některém z větších měst v kraji. Žádal dva milióny korun, které chtěl shodit v taškách z vrtulníku na jím určené místo. Dva týdny si diktoval nové podmínky a nechával policisty v napětí. Těm se mu ale nakonec podařilo dostat na kobylku.

Článek

Poprvé dal vyděrač o sobě vědět 6. září, kdy policisté našli jeho vzkaz na papírku ve schránce důvěry na jedné ze služeben. Pak s nimi komunikoval přes telefon.

Místo, kde hodlá v případě nesplnění svého požadavku udeřit, nikdy neupřesnil. Tvrdil, že chce jen zpět své peníze, o které ho v minulosti připravil stát.

„Jedná se o 51letého muže z Plzně, který se už v minulosti dopouštěl násilné trestné činnosti. Byl obviněn z vydírání,“ uvedla krajská policejní mluvčí Martina Kohoutová s tím, že zadržen byl ve sklepě panelového domu.

Policisté dají podnět žalobci, aby podal soudci návrh na jeho vzetí do vazby. Hrozí mu až 10letý trest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám