Hlavní obsah

V Plzni vypadlo z pátého patra dítě, matka se vrhla za ním. Sousedé mluví o nemoci

Právo, pab
Plzeň
Aktualizováno

Pád dítěte a jeho matky z paneláku vyšetřují od středečního dopoledne policisté v Plzni. Podle prvotních informací vypadlo nejdřív z 5. patra dítě, matka po deseti minutách zřejmě skočila sama. Dvojice skončila s vážnými zraněními v nemocnici. Podle svědků z místa události mohla mít žena psychické problémy a její dítě bylo nedávno v nemocnici.

V Plzni vypadlo z okna dítě a jeho matkaVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Událost se stala v Těšínské ulici. „K pádu dvou osob z okna došlo kolem 8:30. Policisté se zabývají přesnou příčinou a okolnostmi případu, aby mohli s jistotou říci, zda se jednalo o sebevraždu, nešťastnou náhodu nebo úmyslný trestný čin,“ sdělila mluvčí policie Ivana Jelínková.

Foto: Patrik Biskup, Právo

V Plzni vypadlo z pátého patra dítě a jeho matka.

Svědectví z místa události se různí. Podle některých nejdřív vypadla z okna 10letá dívka. Když to její matka zjistila, na místě již byli hasiči a ona pravděpodobně skočila.

Dvouleté dítě vypadlo v Ostravě z okna. V nemocnici zemřelo

Krimi

Podle informací Práva ale existují svědci, kteří viděli, jak dítě viselo z okna a žena ho držela za ruce. „Vůbec se mu nesnažila pomoci, pokusit se ho vtáhnout zpět,“ řekli policii.

Tomu odpovídá i následný pád, kdy dívka dopadla na nohy a zadek. „Vypadá to, že nemá žádné vážné zranění, které by ji přímo ohrožovalo na životě. Je na pozorování na dětské jednotce intenzivní péče,“ uvedl zdroj Práva. Mnohem hůř je na tom její matka, která je v kritickém stavu, neboť si pádem přivodila těžké poranění hlavy.

Foto: Právo

Policie vyšetřuje pád dítěte a jeho matky z paneláku v Plzni.

Mluvčí záchranky Mária Svobodová uvedla, že její kolegové se snažili se ženou při zásahu navázat kontakt. „Ještě než skočila, tak ji záchranáři ubezpečovali, že dítě bude v pořádku. Stála v okně, byla duchem nepřítomná, dívala se před sebe do prázdna. Pak se vrhla dolů,“ sdělila mluvčí.

Jaký byl aktuální zdravotní stav ženy i dítěte ve středu odpoledne, odmítla plzeňská fakultní nemocnice komentovat. „S ohledem na rodinu nebudeme poskytovat bližší informace,“ řekla mluvčí nemocnice Gabriela Levorová.

Sousedi spekulují o nemoci

Obyvatelé domů, kde k tragédii došlo, jsou v šoku. Nikdo ze sousedů, se kterými hovořil reportér Práva, si nedokáže vysvětlit, proč k události došlo. „Je to naprosto normální a slušná rodina. Mají dvě holčičky, o které se oba rodiče vzorně starají. Ta žena není rozhodně žádný blázen. Musel to být nějaký zkrat,“ řekl muž z bytu na stejném patře.

S určitým možným motivem se Právu svěřila další ze sousedek. „Potkala jsem tu paní asi před dvěma týdny. Byla nějaká smutná. Tak jsem se jí zeptala, co se stalo. Řekla mi, že jedna z jejich dcer je nemocná, že byla měsíc v nemocnici. Když jsem chtěla vědět, co jí je, žena mlčela, sklopila oči, rozplakala se a odešla,“ popsala svědkyně poslední společné setkání.

Reklama

Související články

Dítě na Brněnsku vypadlo z okna a zemřelo

Dítě předškolního věku vypadlo o víkendu z okna v prvním patře domu na Brněnsku. Na následky vážného zranění zemřelo. Případ vyšetřuje policie.

Výběr článků

Načítám