Hlavní obsah

V Plzni pobodali cizinci mladíka na ulici

• Aktualizováno
Právo, kal

V nemocnici skončil sedmadvacetiletý muž z Karlovarska po potyčce s cizinci na Klatovské třídě v Plzni. Podle dostupných informací šly proti sobě kolem půlnoci dvě tříčlenné skupinky lidí, tři cizinci a proti nim dva muži a jedna žena z Česka.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Policisté ve službě. Ilustrační foto

Článek

S vážným zraněním skončil v plzeňské nemocnici muž (27) z Karlovarska, kterého v noci ze soboty na neděli pobodali údajně nožem tři cizinci. Podle informací Práva šlo o Ukrajince. Muže s poraněním hrudníku a břicha převezli záchranáři do nemocnice, kde musel podstoupit operaci.

„K fyzickému napadení došlo na plzeňské Klatovské třídě kolem sobotní půlnoci. Tudy procházeli dva muži a jedna žena a proti nim šla skupinka třech cizinců. Po míjení se došlo k fyzickému napadení. Muž utrpěl vážná zranění a podezřelí cizinci byli zadrženi a převezeni do policejní cely,“ řekla k případu Dana Ladmanová, mluvčí plzeňské policie.

Proč k potyčce došlo a kdo ji vyprovokoval policisté zatím neví. Pobodaný muž podle informací Práva byl ještě v neděli ráno operován a čeká se tak na jeho výslech.

„Policisté celou záležitost prověřují a vyslýchají jak zúčastněné osoby, tak další svědky. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z těžkého ublížení na zdraví,“ dodala mluvčí plzeňské policie. V případě odsouzením hrozí viníkovi či viníkům několik let za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám