Hlavní obsah

V Plzni hořel byt v paneláku, matka s dítětem stačila utéct

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Škodu za stovky tisíc korun způsobil požár, který v úterý po poledni zachvátil jeden z bytů panelového domu v Masarykově ulici v Plzni. Byt 3+1 v první patře oheň zcela zničil. Škody sčítají i majitelé sousedních bytů. Žárem jim praskly například rozvody vody. Nikdo naštěstí zraněn nebyl.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Požárem zničený byt

Článek

„Plameny se pokusila uhasit nájemnice bytu, ale to se jí nepodařilo. Tak popadla dítě a utekla ven,“ řekl Jiří Filípek z ředitelství krajských hasičů. Podle něho hasiči našli na balkóně psa, kterého odvedli do bezpečí. Z domu pak evakuovali dalších osm nájemníků.

“Když jsem otevřela pokoj, hořely už postele,“ řekla přítomným strážníkům zjevně rozrušená žena, která byt obývala. Lékaři ji na místě ošetřili drobné popáleniny. Svědci na místě potvrdili, že z okna bytu šlehaly až třímetrové plameny.

"Co bylo příčinou požáru vyšetřujeme. Zatím nemůžeme vyloučit žádnou z verzí. Prověřujeme technickou závadu na elektrospotřebiči nebo nedbalost,“ uzavřel Filípek.

Reklama

Výběr článků

Načítám