Hlavní obsah

V Písku se srazilo auto s autobusem MHD, 12 zraněných

– PÍSEK

V centru Písku se ve středu odpoledne srazil osobní automobil s autobusem MHD. Záchranáři museli po nehodě ošetřit 12 osob, uvedl šéf jihočeské záchranné služby Marek Slabý. Asi pětašedesátiletého muže a malé dítě odvezla sanitka do nemocnice se středně těžkými poraněními, šlo o otřes mozku a tržné rány.

Článek

Ostatních deset lidí utrpělo oděrky a zhmožděniny. Na jihu Čech je to od začátku týdne již druhá nehoda automobilu s autobusem.

Nehoda se stala krátce před 13:30 na křižovatce ulic Kollárova a Šafaříkova. Její příčinu policisté stále vyšetřují. Podle mluvčí jihočeské policie Jany Kameníkové skončily v nemocnici celkem tři osoby. "Jednalo se o dva pasažéry z osobního auta - řidičku a malé dítě, a jednoho cestujícího z autobusu," uvedla mluvčí.

V pondělí se na obchvatu Netolic na Prachaticku srazil zájezdový mikrobus s nissanem. Dvaapadesátiletý řidič auta zahynul, v autobusu se zranilo sedm lidí. Čtyři osoby se zhmožděninami a oděrkami převezli záchranáři na chirurgii prachatické nemocnice, další tři cestující na traumatologii do Českých Budějovic. Příčinou srážky byl zřejmě mikrospánek řidiče auta.

Reklama

Výběr článků

Načítám