Hlavní obsah

V pátrání po pohřešované ženě pomáhal v Praze poprvé policejní kamion

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražská policie poprvé do ostré akce nasadila policejní kamion, který převzala na začátku února. S jeho pomocí pátrala po 27leté ženě, která chtěla spáchat sebevraždu. Nalezena byla ve středu na Karlštejně.

Policejní kamion pomáhá při pátrání po ženěVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Díky pozornému muži, jenž poznal pohřešovanou z pátrací relace, kterou viděl na sociálních sítích, se ji podařilo nalézt. Dezorientovaná žena byla vypátrána v okolí Karlštejna a je v pořádku,” uvedla ve středu mluvčí policie Richard Hrdina.

Žena zmizela minulý týden ve čtvrtek. Podle policie trpí psychickými problémy a již několikrát se pokusila spáchat sebevraždu. Do pátrání po ženě byl v úterý v Bucharově ulici nasazen speciální policejní kamion.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Speciální policejní kamion v akci.

„Policisté poprvé povolali do akce speciální policejní kamion, který slouží jako mobilní operační středisko a poskytuje podporu policistům,“ řekl v úterý Novinkám mluvčí policie Jan Rybanský.

Kamion si policie převzala na začátku února, má sloužit při bezpečnostních opatřeních s účastí většího počtu osob, pátrání po pohřešovaných osobách či při živelních pohromách v Praze.

Foto: Policie ČR

Speciální nákladní automobil pražské policie

Do vozu se vejde až 12 policistů, má svůj zdroj energie, technologii pro radiokomunikaci s možností pokrýt prostory s nedostatečným signálem. Doplňujícím vybavením jsou zařízení pro pátrací akce, jako je lokalizace policistů v nepřístupném terénu či osobní termovizi. Kamion má samostatnou vlastní ochranu doplněnou o systém kamer. Stál 30 milionů korun a hradilo ho hlavní město Praha.

Reklama

Výběr článků

Načítám