Hlavní obsah

V paneláku v Lomnici nad Popelkou hořelo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Jeden člověk byl zraněn při požáru v paneláku v Lomnici nad Popelkou. Dalších sedm osob muselo být evakuováno. Požár zažehla zapálená svíčka na balkoně, uvedla mluvčí hasičů Libereckého Lucie Hložková. Svíčka způsobila i požár rodinného domu v Bukovanech na Benešovsku.

Foto: HZS LK

Následky požáru od svíčky

Článek

Požár panelového domu v Lomnici nad Popelkou byl nahlášen v 5:31. „Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že se jedná o požár od zapálené svíčky na balkoně jednoho z bytů ve třetím patře. Požár se hasičům podařilo okamžitě dostat pod kontrolu a zabránit tak dalšímu šíření, následně byl také zlikvidován,“ uvedla mluvčí ve zprávě.

„Kvůli silnému zakouření prostor domu, které bylo životu ohrožující pro ostatní obyvatele, hasiči evakuovali celkem sedm osob. Dvě osoby zachránili ze zamčeného bytu. Jedna osoba se zranila,“ dodala Hložková. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze Semil spolu s dobrovolnými kolegy z Nové Vsi nad Popelkou.

Vyšetřovatel odhadl škodu na 150 000 korun. Po odvětrání zakouřených prostor se mohli obyvatelé vrátit do svých bytů.

Požár v Bukovanech

V Bukovanech na Benešovsku hořel ve čtvrtek ráno rodinný dům. Požár zažehla v podkrovní koupelně svíčka. Zplodiny se následně rozšířily do celého domu. Dva lidi museli záchranáři převézt do nemocnice, škoda je 700 000 korun, uvedli středočeští hasiči na Twitteru.

„Hasiči zasahovali v dýchací technice jedním vysokotlakým vodním proudem a dům odvětrali přetlakovým ventilátorem. Dvě osoby, které se nadýchaly zplodin hoření, byly převezeny zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice," uvedli hasiči.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám