Hlavní obsah

V Otrokovicích hořela továrna na plasty, kouř byl vidět kilometry daleko

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V průmyslovém areálu TOMA v Otrokovicích na Zlínsku vypukl v úterý kolem poledne požár. Z areálu bylo podle mluvčího hasičů Zlínského kraje Romana Žemličky slyšet exploze barelů a z místa se valil černý hustý dým viditelný na vzdálenost několika kilometrů.

Foto: Pavel Ligr, ČTK

Požár zachvátil 5. července jednu z budov v průmyslovém areálu TOMA v Otrokovicích na Zlínsku.

Článek

„V areálu TOMA Otrokovice se již hasičům podařilo dostat pod kontrolu, dohašují menší ohniska. Šlo o požár na úseku recyklace plastů na ploše asi tisíc metrů čtverečních,“ řekl v 15.30 hodin mluvčí Žemlička.

O hodinu později byl již požár zcela uhašen. Škoda je odhadována na 1,5 miliónu.

Na místě zasahovalo 16 hasičských jednotek. Požár zasáhl budovu číslo 18, šlo o venkovní skládku a plechový sklad.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Škoda se odhaduje na 1,5 miliónu korun.

Foukal jihozápadní vítr, takže černý kouř šel nad přilehlou rekreační oblast. Podle mluvčího bylo slyšet výbuchy sudů s blíže neurčenými látkami.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Požár v Otrokovicích

Hasiči měli v regionu plné ruce práce i na dalších místech. „Ve Zlíně Mladcové hořelo pole a oheň se šířil k chatkám. Vyjelo tam devět jednotek hasičů,“ popsal Žemlička s tím, že oheň se rychle podařilo dostat pod kontrolu.

V noci zasahovali hasiči ve Zlínském kraji také u požáru zahradnické chatky v Uherském Hradišti, v místní části Mařatice. Majitel chatky, která byla požárem zcela zničena, v průběhu šetření sdělil, že předchozí den až do nočních hodin griloval. Další požár hasili hasiči v noci v Koryčanech na Kroměřížsku, kde hořel přístřešek na dřevo v blízkosti rodinných domů.

Reklama

Související témata:

Související články

Požár na Semilsku si vyžádal lidský život

Torzo ohořelého lidského těla našli hasiči ve zničeném domě v Nové Vsi nad Popelkou na Semilsku. K jeho požáru vyrazili v noci na úterý. O smutné události...

Výběr článků

Načítám