Hlavní obsah

V Ostravě ráno bouraly tramvaje, zranili se čtyři lidé

Právo, tom, den
Ostrava
Aktualizováno

Ostravu od rána trápí hustá mlha. A zřejmě i špatná viditelnost může za tři nehody, při kterých bouraly tramvaje. Zranili se celkem čtyři lidé. Za jednu nehodu podle prvotních informací může řidička tramvaje.

Havarovaný kamión po srážce s tramvajíVideo: HZS Ostrava

 
Článek

Tramvaje se srazily na křižovatce ulic Výškovická a Pavlovová patnáct minut před šestou hodinou

„Při nehodě jedna tramvaj vykolejila dvěma podvozky a zranili se tři lidé. Řidička jedné z tramvají a dva cestující. Škoda byla předběžně odhadnuta na 300 tisíc korun,“ informoval mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Dodal, že pravděpodobnou příčinou nehody je selhání lidského činitele. „Řidičky jedné z tramvají,“ upřesnil Drápal.

„Devětačtyřicetiletá žena a sedmadvacetiletý muž byli lehce zraněni v oblasti zad. Čtyřicetiletá žena utrpěla středně závažné poranění zad a dolní končetiny,“ uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Foto: Drážní inspekce

Ve středu brzy ráno se v Ostravě srazily dvě tramvaje, jedna vykolejila dvěma podvozky.

V Ostravě se však ve středu ráno na tramvajových tratích staly další dvě nehody. Na křižovatce ulic Rudná a Závodní vrazil do tramvaje číslo tři kamión. Nehoda se odehrála před pátou hodinou v Ostravě-Vítkovicích, kde došlo ke střetu tramvaje s nákladním vozidlem.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Kamión narazil do tramvaje v Ostravě - Vítkovicích

"Záchranáři ošetřovali dvaašedesátiletého muže, který utrpěl středně těžké poranění hrudníku. Pacient byl při vědomí, komunikoval a nenacházel se v bezprostředním ohrožení života. Záchranáři jej následně předali na úrazové ambulanci Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě,“ přiblížil Humpl.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Kamión narazil do tramvaje v Ostravě - Vítkovicích

Třetí nehoda tramvaje se stala na ulici Martinovské v Porubě. Do kolejiště tam vjel opět nákladní automobil. Linka číslo čtyři tak byla zastavena. Ostravský dopravní podnik na všech místech nabízí cestujícím náhradní autobusovou dopravu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám