Hlavní obsah

V Opavě srazil řidič mladou ženu na přechodu. Je těžce zraněná

Právo, plk

S vážnými zraněními skončila v sobotu odpoledne po srážce se Škodou Superb v Opavě šestadvacetiletá žena. Dvaasedmdesátiletý šofér chodkyni zřejmě přehlédl.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Článek

K nehodě došlo kolem 15.45 na Olomoucké ulici. „Řidič jel ve směru od obce Slavkov do centra města. Na přímém úseku, na přechodu pro chodce, přehlédl přecházející chodkyni a srazil ji,“ popsala policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Žena byla po kolizi s autem v bezvědomí a přímém ohrožení života. „Zasahující lékařka při prvotním vyšetření zjistila poranění hlavy a mozku. Nezbytné bylo zajistit postižené dýchací cesty a její připojení k přístrojem řízené ventilaci,“ sdělil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl s tím, že pacientka byla letecky přepravena na urgentní příjem Fakultní nemocnice Ostrava.

Policisté provedli u řidiče zkoušky na přítomnost alkoholu i návykových látek, obě s negativním výsledkem. „Vyšetřování příčin a zavinění si převzala služba kriminální policie. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ublížení z nedbalosti,“ doplnila policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám