Hlavní obsah

V olomouckém paneláku někdo zavraždil 74letého seniora

Právo, Miloslav Hradil
Olomouc

Vraždu čtyřiasedmdesátiletého seniora vyšetřují kriminalisté v Olomouci. Jeho tělo bylo v neděli ráno nalezeno v bytě panelového domu v městské části Nové Sady. Právo o tom v pondělí informovala krajská policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Muž už byl v době, kdy byl nalezen, bez známek života. Na místo přivolaní policisté zjistili, že zemřel násilnou smrtí,“ uvedla mluvčí.

Z dosavadního vyšetřování podle ní vyplývá, že seniora fyzicky napadl neznámý pachatel v jeho bytě v noci ze soboty na neděli. „Muž na následky vážných poranění neslučujících se se životem na místě zemřel,“ konstatovala Dolejšová.

Krajští kriminalisté podle ní zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy. „Na případu stále intenzivně pracují, vyhodnocují stopy zajištěné na místě činu a prověřují veškeré informace a poznatky, které mají v tuto chvíli k dispozici,“ zdůraznila mluvčí.

Stanovit přesnou příčinu smrti a dobu úmrtí by měla nařízená soudní pitva. Kriminalisté už stanovili několik vyšetřovacích verzí, kterými se nyní zabývají. „S ohledem na vyšetřování, které je na samém počátku, nelze v tuto chvíli z taktických důvodů poskytnout bližší informace,“ dodala Dolejšová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám