Hlavní obsah

V Olomouci zastavili opilého taxikáře, nadýchal 1,5 promile

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomoucmhr

Opilého devětatřicetiletého řidiče taxislužby zastavili ve čtvrtek v Polské ulici v Olomouci městští strážníci. Upozornil je na něj před devátou hodinou večer anonymní telefonát. Případ si od strážníků převzali policisté.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Strážníci u řidiče orientační dechovou zkouškou zjistili 1,44 promile alkoholu,” řekl Právu v pátek mluvčí olomoucké městské policie Petr Čunderle.

V době, kdy strážníci taxikáře zastavili, neměl v autě zrovna žádného pasažéra. Že by s ním jel, nevyplynulo zcela jasně ani ze slov anonyma, který na řidičovo podivné počínání upozornil.

Kvůli výsledku dechové zkoušky strážníci přivolali příslušníky Policie ČR, kteří při další orientační dechové zkoušce naměřili ještě o trochu vyšší hodnotu — kolem 1,6 promile alkoholu. „Řidič se k požití alkoholu doznal,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Policisté podle ní muži zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. „Nyní je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu v případě odsouzení hrozí až jeden rok za mřížemi, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ dodala Urbánková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám