Hlavní obsah

V Olomouci hořel byt, byla v něm uvězněná žena s dětmi

Právo, Petr Marek

Požár bytu likvidovali v úterý dopoledne hasiči v Hamerské ulici v Olomouci-Holici. Evakuovány z něj musely být tři osoby. Nikdo nebyl zraněn, škoda byla vyčíslena na 160 tisíc korun. Příčinou byla s největší pravděpodobností nedbalost.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Záchranka ošetřila trojici osob.

Článek

„Požár byl nahlášen na naše operační středisko v 9.51 hodin. Na místo ihned vyjeli profesionální hasiči z Olomouce se dvěma cisternami a automobilovým žebříkem a dobrovolní hasiči z Velké Bystřice," řekla Právu v úterý mluvčí krajských hasičů Vladimíra Hacsiková.

"Uvnitř bytu byly podle oznamovatele uvězněny osoby. V době našeho příjezdu byly jedna žena a dvě děti již mimo hořící byt. Starali jsme se o ně do příjezdu zdravotnické záchranné služby, která je pak odvezla na ošetření do nemocnice,“ dodala.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Zařízení bytu bylo zcela zničeno.

Oheň podle ní vznikl ve čtvrtém nadzemním podlaží čtyřpodlažního panelového domu, plameny zničily kuchyni včetně elektrospotřebičů a částečně bytové jádro. Zbytek bytu byl zasažen zplodinami hoření.

„Požár jsme dostali pod kontrolu během několika minut, v průběhu likvidačních prací jsme vynášeli a dohašovali doutnající věci před panelovým bytem a likvidovali ohniska požáru,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám