Hlavní obsah

V Nemocnici Na Bulovce se oběsil zdrogovaný pacient

– Praha
Právo, Radim Vaculík

Pražská policie šetří okolnosti středeční smrti pacienta Nemocnice Na Bulovce. Podle informací Práva se mladík (20) původem ze Slovenska přímo v jedné z místností špitálu oběsil. V té době byl pod vlivem drog.

Foto: archiv, Právo

Nemocnice Na Bulovce

Článek

Dotyčný přitom vyhrožoval sebevraždou už s předstihem. Pracovníci nemocnice mu však v jeho činu nakonec nezabránili. Informaci o úmrtí mladého muže redakci v pátek potvrdili mluvčí policie i samotné nemocnice.

„Zhruba hodinu před půlnocí 22. ledna jsme na tísňovou linku obdrželi oznámení o člověku, který má tendence se sebepoškozovat. Na místo vyjela hlídka a dotyčný skončil v péči záchranářů. V danou chvíli jsme provedli bezpečnostní doprovod záchranky do Nemocnice Na Bulovce,“ nastínil dění z úterní noci mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan.

Doplnil, že policie tedy pacienta, který byl podle všeho pod vlivem drog, předala lékařům a odjela. „Následně ale cca ve 4.30 byla policie na Bulovku znovu přivolána s tím, že převezená osoba měla spáchat sebevraždu. Tuto věc nyní tedy prošetřujeme a zjišťujeme veškeré okolnosti. Úkony trestního řízení pro jakýkoli čin zatím zahájeny nebyly,“ podotkl Hulan s tím, že v okamžiku, kdy si muž sáhl na život, byl v kompetenci zdravotnického zařízení.

Nebyl prý v ohrožení života

Také nemocnice převzetí mladíka, který jevil známky intoxikace drogami, potvrdila.

„Pacient nebyl v bezprostředním ohrožení života a byl ve stabilizovaném stavu, nicméně bohužel v brzkých ranních hodinách 23. ledna zemřel bez cizího zavinění. Věc je v současné době předmětem prověřování policie s tím, že pravděpodobnou příčinou úmrtí byla sebevražda,“ sdělil v pátek Právu mluvčí nemocnice Filip Řepa.

Bližší informace k okolnostem úmrtí cizince ale s ohledem na povinnost mlčenlivosti odmítl sdělit.

„Budeme samozřejmě zjišťovat, za jakých okolností k tomu úmrtí došlo, kdo měl dotyčného v kompetenci, jak k němu měl přistoupit a zda k němu přistoupil tak, jak měl, zda byly veškeré povinnosti zúčastněných dodrženy,“ dodal k tomu policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám