Hlavní obsah

V naoko zavřených břeclavských barech se vesele popíjelo

Právo, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Navenek vše v pořádku, za zavřenými dveřmi ale fungující herna. Hodně vysvětlovat a nejspíše ještě více platit budou provozovatelé dvou podniků v Břeclavi. Nejen, že nectili zákaz provozu, v jednom policisté našli i funkční herní automaty.

Bar v Břeclavi měl být uzavřený, místo toho měl plnoVideo: Policie ČR

 
Článek

„V pondělí kolem desáté hodiny večer vyjížděli břeclavští policisté zkontrolovat špatně zaparkovaný automobil. Po cestě si všimli, jak z přilehlé provozovny vycházejí dvě osoby. Dveře byly uzavřené a na zvonění až po několika minutách zareagovala obsluha, která tvrdila, že uvnitř nikdo není a že provozovnu pouze hlídá. Za okamžik policisté zjistili, že se před nimi snažily schovat další dvě ženy,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Ženy prozradily, že bar je otevřený běžně. Kdo směl dovnitř, napověděl obsluze pohled na obraz z kamery nad dveřmi. Vybraná klientela se tak dostala do lokálu, který měl být zavřený. Policisté případ zdokumentovali.

Několikero provinění

V Břeclavi se nejednalo o jedinou provozovnu, která se k vládním opatřením postavila poněkud svérázně. Už v pátek v noci vyrazili policisté se strážníky městské policie zkontrolovat jiný lokál.

„Na výzvu k otevření nikdo nereagoval. Do provozovny jsme museli násilně vstoupit. Uvnitř rozhodně nebylo vše v pořádku, deset lidí porušilo zákaz volného pohybu osob. Na místě jsme dále zjistili nelegální provoz výherních automatů, jedna žena u sebe měla sušenou rostlinnou drť – marihuanu,“ dodal mluvčí.

Žena tak bude na návštěvu nedovoleně otevřeného baru dlouho vzpomínat, bude se totiž zodpovídat z podezření ze spáchání trestného činu držení omamných a psychotropních látek a jedů. Majitel podniku bude mít problémů na rozdávání. Nejen že v době nouzového stravu porušil vládní nařízení a podnik měl otevřeno, ale navíc se do věci vloží Celní správa a bude řešit ilegální provoz výherních automatů. Správní řízení tak povede nejspíše k citelné sankci.

Reklama

Výběr článků

Načítám