Hlavní obsah

V luxusním obchodě v centru Prahy prodávali padělané boty za 30 tisíc

Praha

Padělky luxusních bot světových značek odhalili ve čtvrtek celníci v samém centru Prahy v obchodě se značkovým zbožím. Potenciální škoda byla předběžně vyčíslena na 800 tisíc korun. Majitelka obchodu uvedla, že o padělcích neměla tušení.

Celníci našli v centru Prahy padělky luxusních botVideo: Aktu.cz

 
Článek

Celníci vyrazili do jednoho z obchodů v ulici Na Příkopě ve čtvrtek dopoledne. Podezření na padělky oznámil zástupce majitele ochranné známky.

„V obchodě bylo zajištěno 21 krabic padělaných luxusních bot limitované edice. U zásahu byl přítomen zástupce majitele ochranné známky, který to potvrdil a uvedl, že padělky byly velmi zdařilé,“ řekla Novinkám mluvčí Celní správy Ivana Kurková.

Foto: Aktu.cz

Padělky bot značky Nike

Boty se v obchodě podle ní prodávaly za ceny kolem 30 tisíc korun a celková škoda byla předběžně vyčíslena na 800 tisíc korun. Celníci byli podle Kurkové překvapeni nejen kvalitou padělků, ale také faktem, že se boty prodávaly v centru Prahy v renomované ulici.

Foto: Aktu.cz

Padělky bot značky Nike

„Majitelka obchodu uvedla, že neměla tušení, že jsou to padělky. Celníci proto budou muset nyní zjistit, kde byly nakoupené a kdo boty vyrobil,“ konstatovala Kurková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám