Hlavní obsah

V Litvínově hoří hala s odpadem k vytřídění, hasiči vyhlásili zvláštní stupeň poplachu

Právo, ČTK, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V Litvínově na Mostecku hoří od středečního odpoledne hala s linkou na drcení odpadu firmy Celio. Hasiči vyhlásili nejvyšší, zvláštní stupeň požárního poplachu. Firma nikoho ze zaměstnanců nepohřešuje, nikdo nebyl ani zraněn. Předběžná škoda je 100 miliónů korun.

Foto: Vojtěch Hájek, ČTK

Požár haly v Litvínově

Článek

Litvínovská firma Celio se zabývá zpracováním pevných odpadů. Hala začala hořet před 13. hodinou, před osmou večer bylo na místě 110 hasičů a 27 hasičských vozidel ze 17 jednotek. Zásah podle hasičů potrvá nejméně do rána.

Objekt je silně zakouřený, hasiči do něj nemohli vstoupit, a tak halu ochlazovali.

Foto: Vojtěch Hájek, ČTK

Požár haly s linkou na drcení odpadu firmy Celio v Litvínově.

„Na místě je i výšková technika, která budovu ochlazuje shora. Kvůli velkému množství vody, které je potřeba k hašení, využívají hasiči také velkoobjemové čerpadlo, jímž čerpají vodu z jezera Most,“ informoval v průběhu zásahu mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan.

Foto: Vojtěch Hájek, ČTK

Hasiči čerpají vodu z jezera Most na hašení požáru haly s linkou na drcení odpadu firmy Celio v Litvínově.

Hasiči se obávají, že se propadne střecha, na níž jsou fotovoltaické panely.

V hale bylo při vypuknutí požáru hodně odpadu, který měla firma vytřídit. S hasiči spolupracuje na místě také chemická laboratoř, která měří zplodiny v ovzduší.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám