Hlavní obsah

V Liberci se upálil muž v přímém přenosu

LIBEREC

V pátek večer se v Liberci neznámý muž polil benzínem a zapálil se. Vše se odehrálo na ulici mezi budovami soudu a věznice přímo před kamerami, které jsou na těchto objektech nainstalovány. Přivolaní lékaři už mu nemohli pomoci, měl popáleniny na 100 procentech těla.

Foto: Michal Chlumský

Max Andrews.

Článek

"Zapálil se v 18:40 a jeho totožnost a další okolnosti neštěstí stále ještě zjišťujeme," řekla  mluvčí liberecké policie Vlasta Suchánková. Na místě zasahovali profesionální hasiči a záchranná služba. Ochranka, které neštěstí viděla na monitorech, se muže snažila uhasit, bohužel neúspěšně.

Podle justiční stráže věznice nešlo o propuštěného vězně.  "Záznam kamer si odnesla policie. V tu dobu jsme nikoho nepropouštěli," řekl mluvčí věznice Václav Mitáš.

Policie totožnost muže stále nezná a prosí občany o pomoc. Muži bylo asi 30 let a měřil 175 centimetrů. V levém uchu měl zlatou náušnici ve tvaru srdíčka. Na sobě měl tmavou zimní bundu a tmavé kalhoty. Nenesl žádná zavazadla a nezanechal žádný dopis na rozloučenou.

V Liberci to je letos již druhý případ, kdy se člověk polil benzinem a zapálil se. V Radčické ulici ve čtvrti Ruprechtice utrpěla na konci října při pokusu o sebevraždu stará žena popáleniny třetího stupně téměř na celém těle. Zemřela po několika dnech v nemocnici.

Reklama

Související témata:

Související články

Na Rokycansku se upálil nahý muž

Ohořelou mrtvolu 30letého muže z Prahy objevili v sobotu policisté v chatové osadě ve Svojkovicích na Rokycansku. Podle vyjádření soudního lékaře, který...

Vězeň se pokusil upálit kvůli rozsudku

Benzínem ze zapalovače se ve čtvrtek ve věznici Vykmanov na Karlovarsku polil a zapálil 38letý vězeň. "Způsobil si tak popálení zad," uvedla v pátek mluvčí...

Výběr článků

Načítám