Hlavní obsah

V Kutné Hoře hořela ubytovna, hasiči našli mrtvou ženu

Kutná Hora
Aktualizováno

V Kutné Hoře v pátek večer hořela ubytovna, na místě zemřela starší žena, čtyři lidé včetně jednoho hasiče se zranili. V budově bylo kolem 40 lidí, z toho zhruba polovinu evakuovali hasiči. Škoda je odhadnuta na deset milionů korun.

Foto: Aktu.cz

Požár v Kutné Hoře

Článek

V objektu byl nalezena žena narozená v roce 1941. "Na místo byl přivolán koroner," uvedla mluvčí středočeské záchranné služby Petra Effenbergerová. Příčinu smrti nalezeného určí soudní pitva. Jeden z evakuovaných měl popálenou ruku a záchranná služba ho převezla do pražské vinohradské nemocnice. Ostatní tři zranění byla podle Effenbergerové lehká.

Hasiči na místo v kutnohorské části Sedlec vyjížděli po 22:30. Oheň zasáhl střechu a byty v horním podlaží, proto se někteří obyvatelé nemohli dostat bez pomoci hasičů a techniky ven. Hasiči pro lidi zajistili evakuační autobus, poté byli převezeni do náhradního ubytování.

Požár byl pod kontrolou půl hodiny po půlnoci, na místě ještě do rána pokračovalo dohašování a rozebírání konstrukcí kvůli vyhledávání skrytých ohnisek požáru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám