Hlavní obsah

V Krkonoších našli tělo pohřešovaného běžkaře

Právo, pra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DOLNÍ MÍSEČKY

Tělo jednapadesátiletého běžkaře z Prahy našel v pondělí odpoledne jeden z pracovníků Krkonošského národního parku. Ostatky ležely v potoce v oblasti Dolních Míseček, tedy ve zcela jiné oblasti, než kterou záchranáři intenzivně prohledávali. Muže naposledy viděli kamarádi 28. února.

Foto: Stanislava Dvořáková

Slavnostní opening byl zároveň ukázkou i instruktáží programu nového Faynfit centra na Nové Louži.

Článek

"Našli jsme ho opravdu čirou náhodou," sdělil vedoucí polesí ve Vítkovicích na Semilsku Karel Hochman. Mrtvola byla v modrém sportovním oblečení a vedle těla ležely doklady na jméno pohřešovaného Pražana.

Zdatný běžkař, kterého známí považovali za vynikajícího sportovce, se tehdy vydal na zhruba padesátikilometrovou túru z Bedřichova u Liberce do Harrachova. Od té doby ho nikdo neviděl.

Rodina jeho zmizení nahlásila se zpožděním, protože se domnívala, že si pobyt na horách samovolně prodloužil. Policie nejprve prověřovala, zda neutekl do zahraničí. Posléze tuto verzi ale vyloučila.

Hledali ho jinde

Záchranáři po něm začali intenzivně pátrat začátkem května, když roztál sníh. Bezvýsledná akce proběhla především v oblasti Velké Jizerské louky směrem k polským hranicím, kam se měl podle informací kamarádů původně vydat.

Nyní vyšlo najevo, že turista z plánované trasy odbočil na Dolní Mísečky v Krkonoších.

Nemohl tedy uspět ani policejní vrtulník, jehož posádka zkoumala těžko dostupná místa Jizerských Hor. "Tak to dopadá, když turista neudá přesný směr svojí trasy, kterou navíc na poslední chvíli změní," konstatoval šéf jizerskohorských záchranářů René Mašín.

Příčina mužovy smrti zatím není známá.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám