Hlavní obsah

V Kralupech hoří průmyslová hala, sloup dýmu byl vidět zdaleka

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kralupy nad Vltavou
Aktualizováno

Hasiči likvidují od čtvrtečního odpoledne rozsáhlý požár v Kralupech nad Vltavou na Mělnicku, kde vzplála průmyslová hala. Z místa stoupal sloup hustého černého dýmu, který byl vidět na kilometry daleko. Podle kralupské radnice nehrozí bezprostřední nebezpečí, obyvatelé by ale neměli větrat.

V Kralupech hořela průmyslová halaVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Mluvčí hasičů Vladimíra Kereková Novinkám sdělila, že se požár rozšířil v průmyslové hale firmy Nowaco a plameny zasáhly celou budovu.

Foto: Bohumila Kunertová, Novinky

Požár zachycený z Postřižína, který je vzdálen vzdušnou čarou zhruba sedm kilometrů.

Z areálu stoupal hustý černý dým viditelný zdaleka.

Foto: Novinky

Požár haly v Kralupech nad Vltavou.

Obyvatelům bezprostřední nebezpečí podle radnice nehrozí. „Také nedošlo k úniku nebezpečných látek,“ sdělil na Facebooku kralupský starosta Marek Czechmann s doporučením, aby lidé nevětrali.

Na místo vyrazilo několik jednotek, velitel zásahu pak volal posily. Hasiči postupně vyhlásili až třetí poplachový stupeň ze čtyř možných.

Požár se obešel bez zranění a nikdo ani nemusel být evakuován. Podle informací mluvčí hasičů k 16. hodině nebyl požár ještě pod kontrolou.

Reklama

Související témata:

Související články

Při požáru bytu v Třinci se zranily dvě děti

Tři lidé se nadýchali zplodin při požáru bytu ve čtvrtém patře domu v Třinci-Lyžbicích. Požár vznikl z dosud nezjištěné příčiny v pátek krátce před půl devátou...

Plameny zcela zničily chatu u řeky Bečvy

Dvoumilionovou škodu způsobil nedělní požár chaty v rekreační oblasti u Lipníku nad Bečvou na Přerovsku. Na místě zasahovalo pět jednotek hasičů.

Výběr článků

Načítám