Hlavní obsah

V kauze Dominika Feriho se změnil žalobce i vyšetřovatel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někdejšího poslance TOP 09 Dominika Feriho vyšetřuje ohledně podezření z několika jeho přečinů sexuální povahy nový vyšetřovatel i dozorový státní zástupce. Podle serveru Aktuálně.cz, který zprávu přinesl, se trestní řízení soustředí od srpna na dění ve Feriho bytě, kam si měl některé dívky zvát. Pětadvacetiletý Feri, který čelí vyšetřování od června po medializaci kauzy, všechna obvinění ze sexuálního násilí odmítá.

Foto: Novinky

Dominik Feri

Článek

Feri čelí podezření, že se měl u dívek, s nimiž se seznámil na sociálních sítích, dožadovat po pozvání do svého bytu nebo bytu svých přátel pohlavního styku, k němuž mu však dívky podle zveřejněných svědectví v Deníku N a A2larm nedaly souhlas.

Případ začalo v červnu vyšetřovat pražské policejní ředitelství I. Na jeho práci dohlížela náměstkyně z Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 1 Karolína Fialová. To se však v průběhu vyšetřování změnilo.

Další svědectví v kauze Feri: Dal mi napít a probudila jsem se nahá, řekla dívka

Domácí

„Věc byla z důvodu místní příslušnosti postoupena na Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 3,“ řekl Aktuálně.cz šéf žalobců v Praze 1 Jan Lelek.

Ten změnu místa vyšetřování zdůvodnil tím, že delikty se zabývají trestní orgány, v jejichž obvodu ke zločinu mohlo dojít. A právě na Praze 3 po přestěhování z Teplic v roce 2015 Feri bydlí.

A zmíněný byt na Žižkově, který Feri sdílel s přáteli, se stal hlavním předmětem vyšetřování, protože právě v něm se měl Feri dopouštět sexuálního násilí.

Feriho kauzu začala řešit policie, hlásit se mohou další případné oběti

Krimi

Jedna z dívek například vypověděla, že se jí Feri u něho v pokoji začal proti její vůli dotýkat a snažil se o intimní kontakt. Když po jejím odmítání ustoupil, dal jí na její žádost napít. Dívka se pak měla probudit nahá a Feri na ni měl sahat.

Změna žalobce

Změnila se i osoba žalobce v případu. Novou dozorovou žalobkyní je Petra Gřivnová, která Feriho kauzu řeší od srpna.

„Trestní řízení je vedeno pro podezření ze spáchání trestných činů proti lidské důstojnosti v sexuální oblasti, ve věci dále probíhá prověřování,“ řekla Gřivnová serveru.

V krajním případě se za znásilnění či sexuální nátlak uděluje až deset let vězení.

Zeman se zastal Feriho, má na kauzu podobný pohled jako Schwarzenberg

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám