Hlavní obsah

V Jincích po srážce s autem vykolejil vlak, pro zraněného řidiče letěl vrtulník

– Jince
Novinky, Pavel Jaňurek, jdu

Po srážce s autem vykolejil v pondělí v Jincích na Příbramsku vlak. Řidiče osobního vozu, který měl středně těžké zranění, přepravil vrtulník do vojenské nemocnice v Praze. Cestující z osobního vlaku vyvázli bez zranění. Nehoda uzavřela trať v úseku Lochovice-Jince.

Nehoda vlaku v JincíchVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Fabie Combi se s osobním vlakem, který jel z Lochovic směrem na Jince, srazila v pondělí po poledni na přejezdu v ulici Pod Plešivcem. Vlak po střetu vykolejil, zdemolované auto skončilo v příkopu vedle železniční trati.

Všech patnáct cestujících vlaku vyvázlo bez zranění, ne tak řidič auta. „Řidič utrpěl středně těžká poranění,“ řekla Novinkám mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová.

Na místě záchranáři řidiči poskytli nezbytnou péči a zafixovali ho proti pohybu, načež ho vrtulník přepravil do nemocnice. „Byl transportován do Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích,“ uvedla Effenbergerová.

Foto: Novinky

Nehoda vlaku a automobilu v Jincích

Provoz na trati i na silnici musel být uzavřen. Místo vlaku byla zavedena náhradní autobusová doprava, uzavírka je podle Českých drah plánovaná do 18:00.

Reklama

Výběr článků

Načítám