Hlavní obsah

V Jeseníkách se těžce zranila osmiletá dívka z Polska

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ramzová

Těžký otřes mozku a tržné rány v obličeji si ve středu dopoledne přivodila osmiletá lyžařka z Polska v lyžařském areálu Ramzová v Jeseníkách. Při rychlé jízdě vyjela mimo sjezdovou trať a narazila prudce do stromu.

Článek

„Ihned po nahlášení nehody jsme vyjeli na místo a vzhledem k závažnosti poranění jsme chtěli povolat vrtulník Letecké záchranné služby. Kvůli nepříznivému počasí ale nemohl přiletět,“ informoval Právo náčelník Horské služby v Jeseníkách Michal Klimeš.

Záchranáři dívku po základním ošetření předali lékaři, a ten ji v sanitním voze transportoval k dalšímu nemocničnímu ošetření.

„Znovu upozorňujeme návštěvníky hor, aby nepřeceňovali své schopnosti a dodržovali základní pravidla chování na sjezdových tratích. Povrch sjezdovek i běžeckých tras je zmrzlý a zledovatělý, a případné pády pak končí těžkými úrazy,“ varoval Klimeš.

Podobný úraz se stal nedávno v Jeseníkách ve středisku Dolní Morava. Tam ho však dvanáctiletá dívka z obce u Prahy, která také ve velké rychlosti narazila do stromu, nepřežila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám