Hlavní obsah

V Jablonci útočili psi na kolemjdoucí, strážnici jednoho zastřelili, druhého odchytili

Právo, Michal Polák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jablonec nad Nisou

Jednoho ze dvou psů, kteří ohrožovali obyvatele na Žižkově vrchu v Jablonci nad Nisou, zastřelili zasahující strážníci městské policie. Ke smrtícímu výstřelu došlo ve chvíli, kdy pes, jehož se nedařilo odchytit, zaútočil i na jednoho ze strážníků.

Foto: Dagmar Kubištová

Agresivní pes musel být nakonec zastřelen.

Článek

Událost se odehrála v pondělí odpoledne. Jeden z dvojice psů nejprve v Řetízkové ulici zaútočil na mladého muže. „Kousl ho do hýždí a prokousl mu kalhoty. A muž se pak před oběma psy schoval ve svém zaparkovaném autě a přivolal městskou policii,“ uvedla mluvčí státní policie Dagmar Sochorová.

Než strážníci dorazili, všiml si muž v autě, že psi míří ke kolemjdoucím dětem a štěkají na ně. Proto rychle vyběhl z auta a strhl jejich pozornost na sebe.

Prvního z psů se pak strážníkům podařilo snadno odchytit. U druhého ale nastal problém. „Agresivita psa se stupňovala a nakonec zaútočil na strážníka,“ popsala Dagmar Kubištová z Jablonecké Ligy na ochranu zvířat, kterou strážníci na místo přivolali k asistenci. „Pes byl zastřelen jednou ranou. Je mi to líto, ale byla to naprosto pochopitelná reakce. Vztek mám na majitele psa, ne na strážníky,“ doplnila Kubištová.

Majitelem zastřeleného psa by měl být muž, který je v současné době ve vyšetřovací vazbě. Psa měl místo něj na starosti jeho kamarád, majitel druhého psa. „Druhý pes byl ale zřejmě nad jeho síly,“ zmínila Dagmar Kubištová.

Reklama

Výběr článků

Načítám