Hlavní obsah

V Hradci Králové hořelo v posledním patře paneláku, zásah zdržela parkující auta

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

S pomocí výškové techniky zasahovali v neděli hasiči při požáru v Hradci Králové, kde hořel byt v posledním patře paneláku. Jeden člověk se při požáru nadýchal zplodin hoření a musel do nemocnice. Zásah komplikovala auta zaparkovaná před domem na tzv. nástupní ploše pro hasiče.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Požár v paneláku v Hradci Králové

Článek

Byt hořel v 13. patře panelového domu v Baarově ulici v neděli odpoledne. „Podle oznamovatele byly vidět z posledního patra výškové budovy šlehající plameny na balkoně,“ popsala zásah v neděli mluvčí hasičů Martina Götzová.

Hasiči podle ní použili vnitřní hydrantovou síť a výškovou techniku a požár během několika minut lokalizovali. Kouř se dostal i dovnitř bytu, který hasiči odvětrali.

Kvůli čistění úlů hořel v Hradci Králové dům hned dvakrát po sobě

Krimi

„Jednotky ještě dohašovaly ve vedlejším pokoji, kde došlo žárem k prasknutí okna a zahoření záclon,“ upřesnila mluvčí.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Hasiči likvidovali v Hradci Králové požár v panelovém domě.

V bytě byl původně jeden člověk, který ale byl v bezpečí mimo oheň již při příjezdu hasičů. „Osoba byla předána do péče záchranné služby, nadýchala se zplodin hoření. Následně byla převezena do zdravotnického zařízení,“ uvedla Götzová s tím, že škoda je vyčíslena na 100 000 korun. Příčinu požáru řeší vyšetřovatelé.

Tři požáry budov vedle sebe řešili hasiči na Chomutovsku

Krimi

Samotný zásah pod střechou paneláku podle Götzové navíc komplikovala vozidla zaparkovaná před domem na nástupní ploše, kde neměla co dělat. „Nedostatek prostoru brání bezpečnému použití výškové techniky potřebné k záchraně osob z vyšších podlaží a požární zásah trvá déle a je komplikovanější,“ dodala mluvčí s odkazem na paragrafy zákona o požární ochraně.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Hasiči měli v Hradci Králové problém u požáru s nástupní plochou kvůli zaparkovaným autům.

Řidiči mají auta parkovat tak, aby zůstala trvale volně průjezdná šířka příjezdové komunikace nejméně tři metry k objektům, k nástupním plochám a k požárním hydrantům. Za porušení takové povinnosti hrozí pokuta až 25 000 korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám