Hlavní obsah

V hospodě truchlil za mrtvého hasiče, pak nahý skočil do Moravy a už nevyplaval

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherský Ostroh
Aktualizováno

Podnapilý jednatřicetiletý muž skočil v sobotní odpoledne do řeky Moravy z mostu v Uherském Ostrohu na Uherskohradišťsku. Stalo se tak podle svědků chvíli poté, co vyšel z blízkého hostince, kde měl spolu s přáteli od dopoledních hodin trachtu za zemřelého hasiče.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Hasiči prozkoumávali břehy řeky i vodní hladinu až do večerních hodin.

Článek

„Určitý čas před událostí trávil v restauraci, kde pil alkohol. Žádné psychické problémy na něm ale nikdo nepozoroval, neprocházel si žádnou krizí. Prostě v jeden okamžik vyšel ven, vydal se na most, kde se vysvlékl a skočil do vody. Od té doby o něm nic nevíme,“ přiblížil v sobotní večer policejní mluvčí Aleš Mergental.

Voda měla jen pět stupňů

K neštěstí došlo kolem půl druhé odpoledne. Bezprostředně po oznámení události se k místu vydalo několik hasičských jednotek s motorovými čluny. O chvíli později vodní hladinu z výšky pozorovali policisté z vrtulníku vybaveném termovizí. Po jednatřicetiletém muži pátrali i policisté při břehu řeky a později se k nim přidali i policejní potápěči.

Ti utonulého v chladné vodě, jejíž teplota dosahovala zhruba jen pěti stupňů, objevili v 19:15 hodin asi 50 metrů od mostu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám