Hlavní obsah

V hořící prodejně v Semilech zemřel mladík

Právo, Barbora Silná
Semily

V plamenech hořící prodejny a skladu s nábytkem v Semilech zahynul v pátek okolo jedné hodiny ráno mladý muž. Hasiči muže v bezvědomí z plamenů sice vynesli, ale ani lékařům se ho už nepodařilo oživit. Právu to sdělila mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Iva Michalíčková.

Článek

Mladík, který v prodejně pracoval a mohl tam zůstat i přes noc, se zřejmě nadýchal kouře.

Z bytu nad prodejnou hasiči zachránili čtyřčlennou rodinu, kterou evakuovali pomocí automobilového žebříku a plošiny. „Všechny čtyři, dva dospělé a dvě děti, převezli záchranáři do nemocnice,“ upřesnila Michalíčková. Právě zachráněná rodina přivolala pomoc.

S ohněm následně bojovalo šest hasičských jednotek, které na místě použily termokamery, aby zjistily, zda v objektu nejsou další osoby.

„Požár se podařilo dostat pod kontrolu v půl druhé a zlikvidovat krátce před třetí hodinou. Celý zásah hasičům komplikovaly noční nízké teploty okolo minus deseti stupňů,“ podotkla Michalíčková.

Příčinu požáru zatím hasiči vyšetřují. Podle prvotních odhadů napáchal oheň škody za 400 tisíc a uchránit se podařilo majetek za čtyři milióny korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám