Hlavní obsah

V Hodkovicích nad Mohelkou hasiči evakuovali panelový dům

Právo, Barbora Silná
Liberec
Aktualizováno

Patnáct osob z panelového domu v Hodkovicích na Mohelkou na Liberecku museli v pondělí okolo desáté hodiny evakuovat hasiči poté, co prostory domu zachvátil požár.

Článek

Právu to sdělila mluvčí krajských hasičů v Liberci Iva Michalíčková s tím, že tři osoby vyvedli hasiči po schodišti a pět dalších evakuovali oknem pomocí žebříku. „Jednoho člověka museli hasiči vynést ven na nosítkách, protože se nadýchal kouře,“ upřesnila Michalíčková.

Všechny obyvatele domu si ihned na místě převzali do péče zdravotníci. „V tuto chvíli máme na místě dvě posádky, které ošetřily pět pacientů. Ti se nadýchali kouře,“ řekl Právu lékař zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Luděk Kramář. Tři z nich nakonec museli záchranáři převézt do krajské nemocnice na pozorování.

Požár vypukl podle Michalíčkové ve sklepních prostorách v panelovém domě v ulici Podlesí. Nájemníci domu jej ohlásili dvě minuty před desátou hodinou. V důsledku požáru jsou chodby domu podle hasičů zcela zadýmené, a tak hasiči zasahují v dýchacích přístrojích. S ohněm stále bojují dvě hasičské jednotky.

Reklama

Výběr článků

Načítám