Hlavní obsah

V Havířově se rvaly na ulici desítky lidí, házely sklenicemi i dlažebními kostkami

– Havířov
Právo, plk

Sklenice a dlažební kostky létaly v pátek 1. června pozdě večer Šumbarkem, městskou částí Havířova. Do rvačky dvou znesvářených skupin se tam zapojilo zhruba 60 lidí, neurvalce museli rozhánět policisté ze speciální pořádkové jednotky.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K pouličnímu boji došlo kolem 23. hodiny na Jarošové ulici. „Po předchozí slovní rozepři se vzájemně začaly napadat dvě skupiny několika osob. Jedna skupina byla zahnána na soukromý pozemek, který je uzavřen mříží. I když mříž oba tábory oddělovala, skupiny proti sobě útočily. Vzájemně po sobě házeli různé sklenice, dlažební kostky a další předměty,“ popsala karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Během incidentu došlo k poškození dvou automobilů a zranění tří osob, z toho jednoho policisty. Všichni muži byli ošetřeni v havířovské nemocnici.

Policisté už zahájili úkony trestního řízení kvůli výtržnictví, ublížení na zdraví a poškození cizí věci. „Případ je na samém začátku vyšetřování. Postupně budou vyslechnuti účastníci incidentu, jejich motiv i iniciátor,“ uvedla mluvčí. Kriminalisté využijí také záběrů městského kamerového systému a prověří, zda rvačka neměla rasový podtext.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám