Hlavní obsah

V domě v Plzni někdo utrhl pět metrů potrubí, plyn naplnil celou budovu

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Velkou tragédií mohla ve čtvrtek skončit krádež plynového potrubí v činžovním domě na Masarykově náměstí v Plzni. Z poškozených trubek unikal plyn, který se dostával i do bytů. V jednom z nich dokonce po sepnutí karmy došlo k drobnému výbuchu a požáru dveří.

Foto: HZS Plzeňského kraje

V domě v Plzni někdo utrhl pět metrů potrubí.

Článek

„Z úmyslně utrženého potrubí unikal plyn, který postupně naplňoval prostory budovy. Plyn se dostal mezerami okolo dveří do bytu, kde současně sepnula karma, což způsobilo drobný výbuch a následně požár,“ řekla Právu mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Podle ní majitel bytu naštěstí včas požár uhasil vědrem vody. „Když jsme přijeli na místo, koncentrace plynu v domě byla velmi vysoká a hrozilo nebezpečí exploze. Hasiči zjistili, že chybí pět metrů plynového potrubí,“ doplnila Jakoubková.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Hasiči okamžitě uzavřeli hlavní přívod plynu do domu a začali s odvětráváním. Na místo dorazil i technik plynáren, který poškozené potrubí zabezpečil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám