Hlavní obsah

V domě v Litovli zřejmě vybuchl plyn, zraněný má popáleniny

– Litovel

V rodinném domě v Litovli na Olomoucku vybuchl pravděpodobně plyn. Na místě zasahují hasiči. Jeden člověk byl zraněn, utrpěl popáleniny na celém těle. Dům je poničen, stav sousedních domů se zjišťuje. Evakuováno bylo sedm lidí, mezi nimi dvě děti, uvedl mluvčí hasičů Radek Buryánek. Na místo míří plynárenská pohotovost.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Zraněný byl podle mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Lucie Mikiskové mladý člověk. „Utrpěl popáleniny na celém těle, utrpěl inhalační trauma, musel být převeden na umělou plicní ventilaci,“ řekla Mikisková. Zdravotníci jej transportují vrtulníkem do popáleninového centra ostravské fakultní nemocnice.

K výbuchu plynu došlo před příjezdem hasičských jednotek. „Pravděpodobně byl zraněn některý z obyvatel toho domu. Ke zranění zasahujících hasičů nedošlo,“ potvrdil Právu mluvčí hasičů.

V domě v řadové zástavbě pravděpodobně vybuchl plyn v prvním patře. Hasiči odpojili dům od sítí. „Nyní se dělá prohlídka okolních domů, zatím se nepotvrdilo, že by byly výrazně poškozené,“ uvedl mluvčí. Požár po výbuchu nevzniknul. Příčina i výše škody jsou zatím neznámé.

Reklama

Výběr článků

Načítám