Hlavní obsah

V dole na Karvinsku zemřel při opravě kombajnu horník

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mimořádnou událost šetří policie v Dole Lazy na Karvinsku. V neděli odpoledne tam při opravě hydraulického zařízení dobývacího kombajnu zahynul čtyřiačtyřicetiletý pracovník. Právo o tom informoval mluvčí OKD Marek Síbrt.

Článek

„K mimořádné události došlo v lokalitě Lazy Důlního závodu 1 zhruba 10 minut po 16. hodině v porubu v hloubce asi 750 metrů pod povrchem,“ uvedl mluvčí OKD s tím, že na místo byl neprodleně povolán důlní a lékařský výjezd Hlavní báňské záchranné stanice.

„Lékař však po příjezdu zkonstatoval, že muži již nelze pomoci,“ dodal Síbrt.

„Chtěl bych jménem svým i všech zaměstnanců dolu vyjádřit naši soustrast rodině i blízkým zesnulého kolegy,“ uvedl ředitel závodu Boleslav Kowalczyk.

Příčiny této tragické nehody nyní  šetří komise odborníků složená ze zástupců Obvodního báňského úřadu v Ostravě, vedení důlního závodu, společnosti OKD a odborových organizací ve spolupráci s Policií ČR.

Lokalita Lazy se nachází v jihozápadní části karvinské dílčí pánve. Dobývací prostor je na území obcí Orlová a Karviná.

V loňském roce zemřelo v provozech OKD osm lidí. Společnost OKD je jediným producentem černého uhlí v České republice. Má přibližně 11 tisíc vlastních zaměstnanců, dalších 3000 lidí zaměstnávají dodavatelské firmy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám