Hlavní obsah

V Českém ráji vyhořel penzion za osm milionů

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Střehom

Ve Střehomi na Mladoboleslavsku vyhořel v úterý večer penzion. Šíření plamenů v bývalé usedlosti nahrály skryté původní konstrukce. Vyšetřovatel vyčíslil škodu na osm milionů korun.

Foto: HZS Středočeského kraje

Při požáru ve Střehomi vznikla škoda za osm milionů korun.

Článek

Ve Střehomi, která je součástí Dolního Bousova na jihu Českého ráje, hořelo kolem 17. hodiny, na místo vyrazili středočeští hasiči s posilami z Královéhradeckého kraje.

Mluvčí hasičů Jaroslav Gabriel uvedl, že se jednalo o původně hospodářské stavení ve tvaru písmene L, ze kterého vznikl po rekonstrukci penzion a bydlení pro majitele.

Nový kostel v Gutech bude mít i varhany. Nahlédli jsme do vznikající stavby

Domácí

„K rychlému šíření požáru přispěly skryté původní hořlavé konstrukce a plastová střešní krytina. Uvnitř objektu se nacházely tlakové lahve,“ sdělil ve středu mluvčí s tím, že jeho kolegové brali vodu z přilehlého rybníku Komorník.

Foto: HZS Středočeského kraje

Požár ve Střehomi.

Plameny se podařilo dostat pod kontrolu po zhruba dvou hodinách. Místo pak do rána hlídali dobrovolní hasiči.

„Majitelku, které se udělalo nevolno, ošetřila posádka přivolané zdravotnické záchranné služby, nikdo další zraněn nebyl,“ upřesnil Gabriel.

Foto: HZS Středočeského kraje

Ve Střehomi v Českém ráji hořel penzion

Vyšetřovatel nyní řeší příčinu požáru, škodu předběžně vyčíslil na osm milionů korun.

Reklama

Související články

Požár na Zlínsku zničil čtyři dodávky

Čtyři dodávkové vozy shořely v neděli večer v obci Lípa na Zlínsku. Rozsáhlý požár likvidovalo několik hasičských jednotek. Okolnosti požáru hasiči vyšetřují.

Výběr článků

Načítám