Hlavní obsah

V centru Prahy se srazily tramvaje: Postihlo to osm linek

Novinky, kub
Praha
Aktualizováno

Záchranáři zasahovali ve čtvrtek odpoledne u nehody dvou tramvají na frekventovaném Karlově náměstí v Praze. Zdravotníci ošetřili cestujícího se zraněným hrudníkem, jedna ze souprav se dostala mimo koleje. Osm tramvajových linek muselo zamířit na objízdné trasy, nebo se úplně zastavily. Provoz se obnovil krátce před 17:00.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Tramvaje se srazily krátce před 16. hodinou. Mluvčí záchranky Jana Poštová Novinkám sdělila, že její kolegové přepravili do nemocnice na chirurgii třicetiletého muže s pohmožděným hrudníkem. Podle prvotních informací byl na místě ještě jeden zraněný, to se ale nakonec nepotvrdilo.

Dopravní podnik (DP) musel nechat kvůli odklízení následků havárie a vyšetřování nehody odklonit řadu spojů. Například soupravy mezi Karlovým náměstím a Albertovem jsou obousměrně odkloněny buď Myslíkovou ulicí, nebo kolem Národního divadla.

Provoz se podařilo obnovit krátce před pátou hodinou odpoledne.

Náhlá změna v dopravě na vytíženém Karlově náměstí způsobila problémy na objízdných trasách a DP cestující nabádal, aby využili metro.

„Z důvodu kapacitní nedostatečnosti objízdných tras bude docházet ke zpoždění spojů, používejte prosím přednostně linky metra B,” napsali pracovníci podniku na webu.

Příčinu střetu vyšetřuje policie, podle mluvčí dopravního podniku Anety Řehkové zřejmě došlo k selhání lidského faktoru.

Reklama

Výběr článků

Načítám