Hlavní obsah

V centru Hradce hořela továrna, škoda pět miliónů

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové
Aktualizováno

Předběžně na pět miliónů korun byla vyčíslena škoda, kterou způsobil požár výrobní technologie v areálu bývalého podniku Tesla v ulici Víta Nejedlého centru Hradce Králové. Hořet tu začalo v pondělí čtvrt hodiny před osmou večer. Při požáru byla zraněna jedna osoba, zaměstnanci se stihli včas evakuovat. Původně se škoda odhadovala na jeden milión.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Noční zásah hasičů v bývalé hradecké Tesle trval několik hodin.

Článek

„Požár vznikl v nejvyšším, čtvrtém patře budovy, kde se v tu chvíli nacházeli zaměstnanci ve výrobě. Všechny osoby se stihly před rozšířením požáru evakuovat, ale došlo ke zranění jednoho člověka, kterého si převzali do péče záchranáři,“ potvrdila mluvčí Hasičského záchranného sboru Martina Götzová.

Kvůli tomu, že se v budově nacházely různé chemikálie a při požáru hořelo větší množství různých materiálů, musel probíhat zásah v dýchací technice. I z toho důvodu byl na místo zásahu povolán protiplynový kontejner.

Dalšímu šíření plamenů zabránili hasiči před 21. hodinou, kdy byla ohlášena lokalizace požáru. Jednotky poté objekt procházely, kontrolovaly a vyhledávaly možná další skrytá ohniska. Takto například kontrolovala skupina hasičů z automobilového žebříku střechu objektu i za pomoci termokamery.

„Ještě o půlnoci nebyla ohlášena kompletní likvidace požáru. Celý prostor byl nuceně odvětrán pomocí přetlakové ventilace a na dohlídku zde zůstala dobrovolná jednotka z Třebše,“ dodala Götzová.

Na místě začal pracovat bezprostředně po zahájení zásahu také vyšetřovatel hasičů. Na základě prvotního ohledání požářiště byla škoda předběžně vyčíslena na pět miliónů korun. Další průzkum požářiště se uskuteční po jeho vychladnutí v úterý ráno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám