Hlavní obsah

V bytě na Žižkově uhořel muž

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Při požáru bytu na pražském Žižkově zemřel v noci na čtvrtek jeho majitel. Hasiči z domu zachránili 15 lidí, dalších 22 jich evakuovali.

BEZ KOMENTÁŘE: V hořícím bytě na Žižkově zemřel jeho majitelVideo: Novinky

 
Článek

Požár vypukl v nejvyšším patře domu v ulici V Domově na Žižkově. Na místo vyjely tři jednotky hasičů, policisté a také záchranáři. Povolán byl velkokapacitní speciál záchranné služby Atego a také autobus dopravního podniku pro případné evakuované nájemníky domu.

„Jednalo se o požár bytu v plném rozsahu. Zasahující hasiči v něm našli jednu osobu bez známek života," řekla Novinkám mluvčí hasičů Pavlína Adamcová.

Hasiči z domu zachránili pomocí vyváděcích masek 15 lidí, dalších 22 jich evakuovali, a to včetně dětí. Nájemníci domu nejprve nalezli útočiště v policejních dodávkách, později pak v evakuačním autobusu, který na žádost hasičů vyslal na místo pražský dopravní podnik.

„V bytě byl nalezen jeho majitel, kterému jsme již nedokázali pomoci. Lékař u něj konstatoval smrt. K zásahu byl nasazen jeden vodní proud,” uvedl na místě zástupce velitele směny Jan Havrda.

Ulice byla kvůli zásahu záchranných složek uzavřena. Po odvětrání celého domu se mohli lidé vrátit zpět do svých bytů.

„Jako příčina vzniku požáru byla určena nedbalost uživatele bytu při manipulaci s otevřeným ohněm. Škoda, způsobená požárem, je stanovena na 1 500 000 Kč,” uvedla mluvčí hasičů Pavlína Adamcová.

Reklama

Výběr článků

Načítám