Hlavní obsah

V bytě na Olomoucku našli zbídačenou fenku. Mladík ji dobrovolně vydal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Až pět let za mřížemi hrozí 22letému muži z Olomoucka, který podle veterinářů a policistů týral fenku stafordšírského teriéra. Byla ve velmi zbídačeném stavu, podvyživená a nemocná.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Policie se o případu dozvěděla od veterinární správy, která u muže v březnu provedla dvě kontroly. Při nich zjistili, že tříletá fenka je ve špatném stavu. Podle policie byl pes extrémně vyhublý, trpěl ztrátou podkožního tuku a ztrátou svalů. Jak veterináři na mladíka přišli, policie neuvedla.

Matka se synem popřeli týrání zubožených koček

Krimi

„Fenka měla silnou ztrátu srsti a zhrubělou kůži zevních zvukovodů, která byla patrně zapříčiněna jejich opakovanými neléčenými záněty. Ty se podepsaly i na stavu špiček ušních boltců, na kterých byly tržné krvácivé rány,“ popsala mluvčí policie Petra Vaňharová.

V den druhé kontroly muž psa vydal pracovníkům veteriny, kteří jej svěřili do péče ochránců zvířat. Kriminalisté po převzetí případu zjistili, že muž psa týral nejméně sedm měsíců. Byl zavřený v jednom pokoji bytu, bez tekutin a potravy.

„V současné době se má fenka čile k světu, je aktivní, veselá, hravá a má stále chuť k jídlu. Již po dvou měsících od odebrání původnímu majiteli přibrala 8 kilogramů,“ konstatovala mluvčí.

Muž byl v červnu obviněn z týrání zvířete. V případě prokázání viny mu hrozí až pět let za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám