Hlavní obsah

V Brně šlehaly ze země barevné plameny, hořelo elektrické vedení

Novinky, kčt
Brno

Ve čtvrtek po 18. hodině si řidič projíždějící brněnskou čtvrti Komín všiml plamenů šlehajících z přilehlého trávníku. Přivolaní strážníci a hasiči na frekventované čtyřproudé silnici omezili provoz, uzavřeli také cyklostezku. Příčinou požáru se ukázalo být vznícené elektrické vedení.

BEZ KOMENTÁŘE: Na okraji Brna hořelo elektrické vedeníVideo: MP Brno

 
Článek

Barevné plameny měnící odstíny zelené, žluté a modré vycházely z travnatého pruhu v Kníničské ulici. Brněnští strážníci na místo přivolali hasiče, se kterými řídili dopravu na zdejší frekventované silnici.

„Nejprve uzavřeli vnější pruh a poté po domluvě s dispečery dopravního podniku svedli provoz jedním pruhem do protisměru. Uzavřeli také přilehlou cyklostezku,” informoval mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Nešlo o únik plynu, jak se původně hasiči domnívali, nýbrž o vznícené elektrické vedení. „Vzniklá škoda byla předběžně vyčíslena na dvacet tisíc korun,” sdělil Novinkám mluvčí brněnských hasičů Jaroslav Mikoška.

„Příčinou požáru se ukázala být vada na napájecích kabelech,” uvedla mluvčí Dopravního podniku města Brna Barbora Lukšová. „Omezení dopravy se dotklo tramvajových i trolejbusových linek, po 20. hodině byl jejich provoz obnoven,” dodala.

Reklama

Výběr článků

Načítám