Hlavní obsah

V autobuse na pražském Smíchově se střílelo

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražská policie vyšetřuje střelbu v autobuse MHD, která se odehrála v úterý odpoledne na Smíchově. Střelce policie zadržela. Záchranná služba ošetřila jednoho muže, který ale neměl střelné poranění.

V autobuse na pražském Smíchově se stříleloVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Incident se odehrál na pražském Smíchově před třetí hodinou odpoledne v autobuse číslo 244, který mířil na konečnou stanici Smíchovské nádraží. „Podle prvotních informací střelbě předcházela potyčka trojice mužů. Údajného střelce policie zajistila. Další okolnosti jsou v šetření,“ uvedla mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Záchranná služba vyjela na pomoc na zastávku Lihovar, kde byl zraněný muž. „Nejednalo se o střelné poranění, ale o úraz obličeje. Muž je nyní v péči záchranářů,“ doplnila mluvčí záchranné služby Jana Poštová.

Policisté okolí uzavřeli a vyslýchají svědky události. Motiv činu není zatím znám.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Policie vyšetřuje střelbu v autobuse

V podvečer Zoulová doplnila, že po dvojici dalších aktérů potyčky policisté neúspěšně pátrali, a to i za pomoci psovoda. Všichni tři muži jsou podle ní cizinci. Případ si od pražských policistů podle Zoulové převzali kriminalisté.

„V této souvislosti se obracejí na případné svědky události, cestující předmětného autobusového spoje, aby se policii přihlásili se svým svědectvím. Učinit tak mohou standardním způsobem a to prostřednictvím tísňové linky 158,” uvedla mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám